Skip to main content

Frisse zomerpasta met snijbiet, mascarpone en citroen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 courgette
  • 500 gram Bright light snijbiet
  • 3 el munt

In Huis

  • 300 gram speltpasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lente-ui
  • 1 blikje cannellinibonen
  • 1 citroen
  • 4 el mascarpone
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en hou warm (voor 4p 200 ml water met een half blokje bouillon).
  3. Snij lente-ui en knoflook fijn en de courgette in stukjes.
  4. Haal de bladeren van de stengels snijbiet en snij stengels en blad in stukjes/repen.
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de lente-ui, knoflook, de stengels van de snijbiet en stukjes courgette ca 5 minuten. Roer af en toe totdat ze zacht zijn. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna alle vocht is geabsorbeerd.
  6. Voeg nu de snijbietbladeren, de afgespoelde en uitgelekte bonen, de pasta en nog wat van de bouillon toe. Kook en roer voor een paar minuten.
  7. Snij de munt fijn en rasp de schil van de citroen.
  8. Voeg de mascarpone bij de pasta samen met de geraspte citroenschil. Roer alles goed om en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap (naar smaak, wij deden bij 4p ongeveer een eetlepel citroensap).