Skip to main content

Fritate met pompoen, boerenkool en rookworst

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Pompoen
  • 4 stuk(s) Rookworstjes
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 100 g Boerenkool
  • 2 takje(s) Tijm
  • 200 ml Slagroom
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 150 g Geitenkaas (zacht)
  • 8 stuk(s) Eieren
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Schil de pompoen en verwijder het zaad. Snij in stukken van ca. 2 cm. Zorg dat je 600 g (bij 4p) overhoudt. Besprenkel met 2 el (bij 4p) van de olijfolie en leg op een ovenplaat.
  2. 2. Bak ca. 20 min totdat de pompoen een beetje bruin en net aan gaar is.
  3. 3. Bereid de rookworsten volgens gebruiksaanwijzing en snij in dikke plakken. Ris de boerenkoolbladeren van de nerf en hak ze fijn. Snipper de ui.
  4. 4. Neem een koekenpan of andere lage pan die ook in de oven kan. Verhit hierin de rest van de olijfolie. Bak de ui zachtjes aan in de olijfolie totdat deze zacht begint te worden. Snij de boerenkool van de nerf en hak fijn.
  5. 5. Voeg de boerenkool toe en schep om. Voeg de stukjes rookworst en pompoen toe en brokkel er de geitenkaas over. Bestrooi met wat tijmblaadjes.
  6. 6. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Giet over de rest van de ingrediënten.
  8. 8. Bak zachtjes totdat de onderkant van het ei mooi bruin begint te worden en het ei grotendeels gestold is. De bovenkant moet echter nog vloeibaar zijn.
  9. 9. Schuif in de oven en laat de bovenkant ook mooi stollen, bruinen en opbollen.Dit duurt ca. 5 min.
  10. 10. Serveer met wat brood.