Skip to main content

Frittata met groene asperges, meiraap en een gevulde salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.50 venkel
  • 2 komkommer
  • 2 paarse lente-ui
  • 0.50 kropsla
  • 500 gram asperges
  • 300 gram aardappel
  • 200 gram meiknol
  • 10 eieren
  • 100 gram Mekkerstee pikant

In Huis

  • 1 el boter
  • 50 ml melk
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pannetje water op zonder zout (!) voor de asperges.
  2. Haal 2 cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges voor ca. 5 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bewaar het water voor de aardappels.
  3. Schil intussen de aardappels en snij in dunne plakjes. Schil de meiknol, halveer en snij in even dunne plakjes. Blancheer in het water van de asperges ca. 4 minuten beetgaar. Giet af.
  4. Beboter een ronde ovenschaal met een kwastje.
  5. Klop de eieren los met de melk. Haal het bonenkruid van de steeltjes, hak fijn en voeg toe. Rasp de kaas erbij en breng op smaak met zout en peper. De kaas is niet zo zout, houd daar rekening mee.
  6. Verdeel de aardappel- en meiknolschijfjes en de kapucijners over de ovenschaal. Schenk het eimengsel eroverheen. Bak de fritatta in circa 15-20 minuten goudbruin en net aan gaar. Hou het in de gaten, elke oven en ovenschaal is anders! Zorg in elk geval dat de fritatta niet te gaar en vast wordt, dat is echt minder lekker.
  7. Maak ondertussen de salade. Haal het loof van de venkel, verwijder de harde onderkant en snij in dunne reepjes. Schil de komkommer en snij in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele dressing: klop de mosterd en de wijnazijn goed door elkaar en meng de olijfolie erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de fritatta met de salade.