Skip to main content

Frittata met ham en rode ui, veldsla en bruschetta

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 2 plak(ken) Ham
  • 4 sneetje(s) Boterham
  • 1 zakje(s) Veldsla

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 el Melk
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • besprenkelen Olijfolie
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de rode uien in dunne ringen. Verhit wat olie in een grote koekenpan die ook in de oven kan en bak hierin de ui zachtjes aan tot hij bruin begint te worden.
  2. 2. Kluts de eieren met de melk en wat zout en peper. Schenk over de rode uien. Snij de ham in kleine blokjes en strooi over het ei.
  3. 3. Laat zachtjes garen tot de onderkant stevig is geworden maar de bovenkant nog niet gaar is.
  4. 4. Zet de ovengrill aan en schuif de pan onder de grill. Bak tot de bovenkant ook bruin en gaar is. Let op dat het niet verbrandt!
  5. 5. Rooster het brood en rasp de knoflook over het brood. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Serveer samen met wat veldsla bij de frittata.
  6. <br>Tip: Je kunt ook stukjes palmkool meebakken in de frittata voor extra groenten.