Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Frittata van aardappel, kervel en geitenkaas met een fris venkel-meiraap-sinaasappelslaatje en volkoren ciabatta - kopie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Frittata van aardappel, kervel en geitenkaas met een fris venkel-meiraap-sinaasappelslaatje en volkoren ciabatta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 0.5 rode ui
  • 300 gram aardappelen
  • 6 el kervel, fijngehakt
  • 8 eieren
  • 120 gram geitenkaas
  • 4 meerzaden ciabatta's
  • 150 gram meiraap
  • 1 venkel
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram veldsla

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml melk
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie, extra vierge
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de rode ui in dunne ringen. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur in ca. 8 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca 0.5 cm. Doe in een pan met een bodem water met zout en kook gaar in 4 minuten. Giet af.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de aardappelen bij de ui als zij zacht is. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
  5. Hak de kervel fijn. Klop de eieren los in een kom met de melk, fijngehakte kervel, zout en peper. Brokkel de helft(!) van de geitenkaas erover.
  6. Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-mengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
  7. Leg de broodjes* de laatste 10 minuten in de oven. Snij in plakjes.
  8. Schil de meiraap. Verwijder het loof en het hart van de venkel. Halveer en snij beide in dunne plakjes (gebruik evt. een mandoline). Was de sinaasappel en rasp de schil. Pers de helft van de sinaasappel uit en snij de rest in partjes.
  9. Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, sinaasappelrasp en sap, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg samen met de sinaasappelpartjes. bij de venkel en meiraap, hussel goed door. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge en meng door de salade. Brokkel de rest van de geitenkaas erover.
  10. Serveer de frittata met de salade en plakjes ciabatta.
  11. *Je kan ook een ciabatta broodje bewaren voor het gerecht met de geroosterde groenten.