Skip to main content

Frittata van aubergine met grie en rucola

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 landbrood
  • 2 aubergine
  • naar smaak rucola
  • naar smaak grie naturel (feta)

In Huis

  • 8 kerstomaatjes
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 2 el peterselie
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8 eieren
  • 1 scheutje melk
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden om straks het landbrood ca. 8 minuten in af te bakken.
  2. Snij de aubergine in dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes, rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie.
  3. Besmeer de aubergine met wat olijfolie en bak hem om en om bruin. Bestrooi met peper en zout, de basilicum en de tomaatjes. Haal van het vuur.
  4. Pak een ruime schaal en klop hierin de eieren los. Voeg de Parmezaan, de peterselie en wat peper en zout toe. Controleer of het mengsel niet te dik is. Voeg zo nodig een beetje melk toe. Giet dit mengsel over de aubergine in de koekenpan. Zet deze weer op het vuur en laat heel zachtjes bakken terwijl je de pan rustig heen en weer schudt. Doe dit ca. 3 minuten tot het ei half gestold is.
  5. Verhit in de tussentijd de ovengrill. Schuif de pan met het auberginemensel onder de grill en grill de bovenkant mooi gaar en goudbruin. Let goed op dat het niet te snel gaat!
  6. Bestrooi met peper en brokkel er wat grie over. Maak af met een handje rucola. Serveer met wat landbrood.
  7. Wijnsuggestie:Du SUD - Alignan du Vent (Cotes de Thongue, Frankrijk), is een lichtroze rose die zich in elk jaargetijde uitstekend laat gelden. In smaak en aroma zijn aardbeien en frambozen subtiel aanwezig. Een rose met een frisse, verfijnde droge smaak.