Frittata van cherrytomaatjes, krieltjes en courgette geserveerd met spinaziesoep en brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
2293 Tortilla Van Tomaatjes Aardappel En Courgette Geserveerd Met Waterkerssoep

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram krieltjes
  • 1 stuks courgette
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 6 stuks eieren
  • 1 stuks ui
  • 450 gram spinazie
  • 4 sneetjes bruin brood

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • boter om in te vetten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 800 ml kokend water
  • 1.5 blokje bouillon
  • naar smaak mosterd
  • naar smaak nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de krieltjes, snij 2/3 ervan in plakjes voor de frittata en 1/3 in blokjes voor de soep.
  3. Verhit wat olie in een grote wok, voeg de plakjes toe en bak rustig met deksel in circa 10 minuten beetgaar (ze hoeven niet te bruinen).
  4. Snij intussen de courgette in dunne plakjes. Voeg na die 10 minuten bij de krieltjes, samen met een uitgeperst teentje knoflook en roerbak op middelhoog vuur totdat de plakjes courgette ook beginnen te garen.
  5. Snij de cherrytomaten in tweeën. Zet de waterkoker aan.
  6. Beboter een quichevorm of ovenschaal. Doe de cherrytomaten bij de krieltjes en courgette, roer om en doe het geheel in de quichevorm. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Giet over de groenten.
  7. Bak de frittata in 20-25 min gaar in de oven. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Let op dat de frittata niet uitdroogt.
  8. Maak intussen de soep. Snipper de ui en fruit in wat olie samen met de blokjes krieltjes zachtjes een paar minuten in een soeppan. Voeg de spinazie, het kokende water en het bouillonblokje toe. Laat 5 minuutjes zachtjes koken totdat de krieltjes gaar zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep, voeg eventueel een schepje mosterd toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Bak wat brood (voldoende voor 1 plak pp) af in 10 minuten. Of rooster voor ieder een boterham in de broodrooster, dan hoef je het brood niet af te bakken. Serveer de frittata met de soep en het brood.
  10. Weinig tijd? Maak de soep een andere keer!