Frittata van courgette, zomerpostelein en romatomaten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 stuks romatomaten
- 1 stuks courgette
- 50 gram zomerpostelein
- 10 stuks eieren
- 4 sneetjes pain gris brood
- naar smaak geitenkaas
In Huis
- besprenkel olijfolie (extra vierge)
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el olijfolie voor dressing
- scheutje balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de tomaten in stukjes, hou een deel apart voor de salade en leg de rest in een quichevorm, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en wat zout en zet de schaal 20 min in de oven.
- Snij intussen de courgette in dunne plakjes en bak ze om en om in wat olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook tot ze beginnen te kleuren en beetgaar zijn.
- Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom en zet even weg.
- Als de tomaatjes klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven op 180 graden.
- Doe de helft van de zomerpostelein en alle courgette bij de tomaatjes in de vorm. Giet het eiermengsel erover. Bak de frittata in ca. 20 min gaar. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Als hij te zacht is moet hij nog iets langer in de oven.
- Doe de laatste 7 min de sneetjes landbrood in de oven.
- Breng de overige zomerpostelein en tomaatjes even op smaak met een dressing van olijfolie, azijn, peper en zout.
- Serveer de salade met de frittata en de sneetjes brood. Verkruimel over de frittata wat geitenkaas naar smaak. Zet een schaaltje olijfolie op tafel om het brood in te dopen.