Skip to main content

Frittata van tomaatjes, aardappel en courgette geserveerd met raapsteelsoep en brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Frieslander aardappelen
  • 1 courgette
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 6 eieren
  • 1.5 sjalot
  • 2 bosjes raapsteel
  • 4 sneetjes volkoren zadenbrood

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • boter om in te vetten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 800 ml kokend water
  • 1.5 blokje bouillon
  • naar smaak mosterd
  • naar smaak nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappelen, halveer in de lengte en snij 2/3 ervan overdwars in plakjes voor de frittata en 1/3 in blokjes voor de soep.
  3. Verhit wat olie in een grote wok, voeg de aardappelplakjes toe en bak rustig met deksel in circa 10 minuten beetgaar (ze hoeven niet te bruinen).
  4. Snij intussen de courgette in dunne plakjes. Voeg na die 10 minuten bij de aardappels, samen met een uitgeperst teentje knoflook en roerbak op middelhoog vuur totdat de plakjes courgette ook beginnen te garen.
  5. Snij de tomaatjes in tweeën. Zet de waterkoker aan.
  6. Beboter een quichevorm of ovenschaal. Doe de tomaatjes bij de aardappel en courgette, roer om en doe het geheel in de quichevorm. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Giet over de groenten.
  7. Bak de frittata in 20-25 min gaar in de oven. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Let op dat de frittata niet uitdroogt.
  8. Maak intussen de soep. Snipper de sjalot en fruit in wat olie samen met de blokjes aardappel zachtjes een paar minuten in een soeppan. Snij de worteltjes (niet de steeltjes!) van de raapsteel en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg de raapsteel, het kokende water en het bouillonblokje toe. Laat 5 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep, voeg eventueel een schepje mosterd toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Bak wat brood (voldoende voor 1 plak pp) af in 10 minuten. Of rooster voor ieder een boterham in de broodrooster, dan hoef je het brood niet af te bakken. Serveer de frittata met de soep en het brood.
  10. Weinig tijd? Maak de soep een andere keer!