Frozen yoghurt met bosbessen

Vegetarisch, Nagerecht

  • Totale tijd 240 minuten
Borrelplank | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 250 gram bosbessen (bevroren)
  • 250 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 4 el honing
  • naar smaak chocolade (optioneel)
  • naar smaak kokosvlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. NB leg de bosbessen ruim optijd in de vriezer, zodat ze de tijd krijgen om te bevriezen. Hierdoor wordt de textuur van je frozen yoghurt beter.
  2. Mix in een kommetje de yoghurt met de honing. Bulgaarse yoghurt is redelijk zuur en de honing zorgt voor een betere structuur van de yoghurt als deze bevroren is.
  3. Mix de bevroren bosbessen met de yoghurt in een blender tot een gladde massa.
  4. Schep de bosbessenyoghurt in een afsluitbare bak en zet deze in de vriezer. Laat dit ongeveer 4-5 uur volledig bevriezen.
  5. Wanneer de frozen yoghurt te hard is wanneer je deze uit de vriezer haalt, kun je de bak even 15 minuutjes buiten de koeling laten, zodat deze een klein beetje ontdooit.
  6. Ook lekker met wat geraspte chocolade of kokosvlokken er overheen.