Skip to main content

Fusilli met een pittige tonijn-roomsaus, Nieuw Zeelandse spinazie en paprika

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 240 g Volkoren fusilli
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 5 blaadje(s) Salie
  • 1 el Rozemarijn
  • 2 takje(s) Oregano
  • 1 el Tijmblaadjes
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 3 blikje(s) Tonijn (op olie)
  • 20 g Kappertjes
  • 150 ml Creme fraiche

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • 3 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Haal de blaadjes van de stelen van de spinazie en was mbv een slacentrifuge.
  2. 2. Zet een pan water op voor de pasta. Kook 240g voor 4p (bij grote eters 300g voor 4p) al dente volgens gebruiksaanwijzing.
  3. 3. Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook, rode peper en alle verse kruiden fijn.
  4. 4. Fruit de ui in wat olie in een braadpan. Verwijder intussen de zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes (lengte van de fusilli). Bak de knoflook, het pepertje en de kruiden even mee met de ui. Bak daarna de paprika ook even mee.
  5. 5. Giet de tonijn af, en voeg met de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
  6. 6. Voeg de crème fraîche en de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de pasta toe en roer goed door.
  7. <br>Let op: je hebt vaker rode peper nodig deze week.