Fusilli met knolselderij, spitskool, room, Blauwschimmelkaas en roodlof

  • Totale tijd 35 minuten
Wk-51-romige-pasta-spitskool-knolselderij-salade-roodlof-jacon-min

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram knolselderij
  • 2 stuks sjalot
  • 1 el tijm
  • 500 gram spitskool
  • 300 gram fusilli
  • 200 ml boerenslagroom
  • 120 gram Brabantse blauwschimmelkaas
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit de knolselderij, knoflook, sjalot ca. 5 minuten in wat olie in een grote wok of hapjespan. Ris de tijm en voeg toe.
  3. Snij de spitskool in dunne repen. Voeg toe en bak mee tot geslonken.
  4. Kook de pasta 10-12 minuten (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
  5. Voeg de slagroom bij de groenten. Laat op zacht vuur nog ca. 5 minuten afgedekt pruttelen tot de knolselderij beetgaar is.
  6. Kruimel de Brabantse blauwschimmelkaas bij de pastasaus en laat smelten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  7. Verwijder het kontje en hart van de roodlof, snij in ringen. Roer op het laatst door de pastasaus. Als je de saus te dik vindt kun je deze aanlengen met wat kookvocht van de pasta. Serveer de pasta met de saus en garneer met peper uit de molen.
  8. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.