Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Fusilli met knolselderij, spitskool, roodlof en Original Sauce van Willicroft

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Fusilli met knolselderij spitskool roodlof en Original Sauce van Willicroft | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram knolselderij
  • 2 stuks sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram fusilli volkoren
  • 500 gram spitskool
  • 1 stuks citroenrasp
  • 2 bakje Original Sauce van Willicroft
  • kneepje citroensap
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een wok of hapjespan (straks moeten de groenten er allemaal inpassen) en fruit de sjalot. Voeg wat zout toe.
  3. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Hak de knoflook fijn. Bak de knolselderij en knoflook al omscheppend mee met de sjalot en voeg de tijm toe. Snij intussen de spitskool in repen. Voeg toe en roerbak enkele minuten mee. Dek af en laat zachtjes verder smoren, eventueel met een klein scheutje water, tot de knolselderij gaar genoeg is naar je smaak.
  4. Kook de pasta in 9-11 minuten gaar (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
  5. Rasp de citroen.
  6. Roer de Original Sauce door de groenten als ze gaar zijn. Warm goed mee en breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  7. Verwijder het kontje en hart van de roodlof en snij in ringen. Roer op het laatst door de pastasaus. Als je de saus te dik vindt kun je deze aanlengen met nog wat kookvocht van de pasta. Serveer de pasta met de saus en garneer met het citroenrasp.
  8. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.