Fusilli met knolselderij, spitskool, zachte geitenkaas en roodlof

  • Totale tijd minuten
Wk-51-romige-pasta-spitskool-knolselderij-salade-roodlof-jacon-min

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram knolselderij
  • 2 stuks sjalot
  • 1 el tijm
  • 500 gram spitskool
  • 300 gram fusilli
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 20 gram boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Schil de knolselderij en snij in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit de knolselderij, knoflook, sjalot ca. 5 minuten in wat olie in een grote wok of hapjespan (straks moeten de groenten er allemaal inpassen). Ris de tijm en voeg toe.
  3. Snij de spitskool in dunne repen.
  4. Schep de knolselderij en sjalot op een bord en zet weg. Maak een roux: smelt de boter (laat niet bruin kleuren!) in de pan. Roer de bloem er goed doorheen met een pollepel en laat een paar minuten garen op halfhoog vuur. Blijf roeren zodat de roux niet aanbrandt. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf goed roeren totdat je een mooie gladde saus hebt. De roux is gaar als die zanderig aanvoelt tussen je vingers.
  5. Voeg de spitskool en het knolselderijmengsel toe aan de saus en laat afgedekt garen tot de groenten beetgaar zijn. Roer af en toe door.
  6. Kook de pasta 8 minuten (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
  7. Kruimel de geitenkaas bij de pastasaus en laat smelten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  8. Snij de roodlof doormidden en dan in ringen. Roer op het laatst door de pastasaus. Als je de saus te dik vindt kun je deze aanlengen met wat kookvocht van de pasta, of wat extra melk. Serveer de pasta met de saus en garneer met peper uit de molen.
  9. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.