Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Fusilli met koolraap, ricotta en geraspte kaas

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Fusilli met koolraap, ricotta en geraspte kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram koolraapblokjes
  • 1 stuks sjalot
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 2 stuks prei
  • 500 ml passata
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 200 gram ricotta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. En nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
  2. Kook de koolraap ca. 5 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
  3. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.
  4. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
  5. Hak de knoflook fijn, voeg bij de sjalot met het paprikapoeder en gedroogde tijm. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.
  6. Voeg de passata en koolraapblokjes bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Warm op het laatst de ricotta even mee en breng op smaak met peper en zout.
  7. Meng de pasta door de groenten. Bestrooi met de geraspte kaas en serveer.