Fusilli met pittige tomaten-amandelsaus, venkel, boerenkool en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Fusilli met tomaten-amandelsaus | recept maaltijdbox

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 40 gram amandelschaafsel
  • 100 gram paarse boerenkool
  • 1 stuks banaansjalot
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks rode peper
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 2 el kappertjes
  • 150 gram feta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl kaneelpoeder
  • mespuntje suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op zacht vuur. Schud af toe om. Haal uit de pan als het licht begint te kleuren.
  3. Verwijder de nerven uit de boerenkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes. Leg in een vergiet en overschenk flink met kokend water.
  4. Snipper de sjalot en fruit in wat olie in een afdekbare wok. Verwijder het loof en hart van de venkel. Snij in smalle plakjes. Voeg bij de sjalot en bak op hoog vuur 3-4 minuten. Voeg de boerenkool toe, dek af en bak op zacht vuur verder.
  5. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  6. Hak de knoflook en rode peper fijn. (Verwijder de zaadlijsten als je niet te pittig wilt). Verwarm olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en rode peper kort. Voeg de gedroogde tijm, kaneel en tomatenstukjes toe. Laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Kook de pasta gaar in 10-12 minuten (zie tip). Giet af.
  8. Voeg het amandelschaafsel (hou wat apart ter garnering) bij de tomatenstukjes. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de kappertjes door de saus. Breng op smaak met flink zout en peper en evt. een mespuntje suiker. Is de saus te dik, voeg dan nog een beetje water toe.
  9. Brokkel de feta.
  10. Serveer de pasta met de groenten, verdeel de saus erover en garneer met de feta en de rest van het amandelschaafsel.
  11. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.