Fusilli met Provençaalse kippendij, gekarameliseerde witlof, paksoi en roomsaus

Kip

  • Totale tijd minuten
Fusilli met kip witlof en paksoi | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Provençaals kippendijvlees
  • 6 stuks witlof
  • 1 stuks paksoi
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • 300 gram fusilli
  • 1 stuks ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml crème fraîche
icon package

Recept stappen

  1. Kook de fusilli gaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm olie in een hapjes pan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  3. Snipper de ui en fruit in de hapjespan van de kip. Hak de knoflook fijn. Snij het kontje van de witlof, verwijder de kern en snij in grove parten. Voeg de knoflook en witlof toe aan de pan en bak op laag vuur mee tot de witlof gekarameliseerd is.
  4. Spoel de paksoi af. Snij de stengel in stukjes en het blad in hele fijne reepjes. Voeg de stengels toe aan de pan en bak mee.
  5. Doe de kip terug in de pan en voeg de crème fraîche toe. Roer goed door en leng eventueel met een scheutje water aan tot de gewenste hoeveelheid saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg het paksoiblad toe en laat in ca. 2 minuten slinken in de saus.
  7. Hak de peterselie fijn. Schep de pasta in borden, verdeel de saus erover en garneer met de peterselie.