Fusilli met umamibom linzen-ragúsaus en venkel-tomatensla

Vegan

  • Totale tijd minuten
Fusilli met umamibom linzen-ragúsaus en venkel-tomatensla | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 300 gram peen
  • 1 el rozemarijnnaaldjes gehakt
  • 0.5 stuks venkel
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • 150 gram dupuislinzen
  • olie om te bakken
  • 2 teen (flinke) knoflook
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 200 gram tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • 400 ml water
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 300 gram fusilli
  • simpele vinaigrette naar smaak
  • 6 el kappertjes
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in een pannetje met water en kook in 20-25 minuten net aan gaar. Giet af.
  2. Verhit olie in een wok of soeppan met dikke bodem. Snipper de sjalot en fruit. Schil de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg toe, samen met wat zout. Bak rustig verder.
  3. Zet een ruime (!) pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Hak de knoflook en rozemarijnnaaldjes fijn en voeg beide bij de sjalot, samen met het korianderpoeder, venkelzaad, komijnpoeder en gedroogde tijm. Schep een paar keer om. Maak ruimte in het midden en bak daar de tomatenpuree 2 minuutjes mee, zodat het zuurtje er wat af gaat. Blus (optioneel) af met de rode wijn als je dat toevallig open hebt staan. Voeg daarna het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  5. Laat de saus afgedekt pruttelen totdat de wekker voor de linzen gaat. Voeg de gekookte linzen toe en laat nog ca. 10 minuten verder pruttelen. Met deksel, of juist zonder als je het nog erg nat vindt.
  6. Kook de pasta in ruim kokend water volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  7. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette van (bijv.) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olie, peper en zout (bij 4p). Marineer de venkel vast in de vinaigrette.
  8. Halveer de tomaatjes. Voeg de helft straks bij de venkel en de andere helft op het laatst bij de ragúsaus. Kook nog even mee, ze hoeven niet helemaal stuk.
  9. Roer de kappertjes, ketjap asin (of sojasaus) en een goede klont boter door de ragú. Laat nog even staan.
  10. Hak de peterselie fijn. Meng de pasta door de ragúsaus en garneer met de peterselie.