Fusilli ovenschotel met spinazie, crunchy panko en een fris koolrabi-witlof slaatje
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram fusili volkoren
- 1 stuks rode ui
- 400 stuks spinazie
- 400 gram soja cuisine
- 1 bakje vegan kruidenroomkaas
- 60 gram panko
- 1 stuks koolrabi
- 2 stuks witlof
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- 3 tl komijnpoeder
- naar smaak chilivlokken (optioneel)
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie exrta vierge
Recept stappen
- Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht!
- Snipper de ui. Verwarm olie in een hapjespan en bak de ui glazig. Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met de komijnpoeder en wat zout en peper naar smaak.
- Doe de spinazie bij de ui en laat slinken. Voeg de soja cuisine en vegan kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met voldoende zout en peper en wat chilivlokken naar smaak. Zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Roer de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Doe de pasta in een ovenschaal.
- Meng de panko met de paprikapoeder en peper en zout. Verdeel over de pasta ovenschotel. Besprenkel met voldoende olie.
- Bak de pasta ca. 5 minuten in de oven, tot er een goudbruin korstje op zit.
- Maak de salade. Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie extra vierge, peper en zout in een slakom . Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de vinaigrette. Halveer de witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.
- Serveer de pasta ovenschotel, samen met de frisse salade.