Skip to main content

Gado gado met chinese kool, snijbiet, radijs, aardappels en gemarineerde kippendijvlees

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Nicola aardappelen
  • 400 g Gemarineerde kippendijen
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 300 g Snijbiet
  • 500 g Chinese kool
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 zakje(s) Pindasaus

In Huis

  • 300 ml Water
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijenbakje zit 1 tl kurkuma en 1 tl gemberpoeder.
  2. 1. Zet een grote pan met een laagje water en zout op om straks de snijbiet en Chinese kool in te blancheren.
  3. 2. Schil de aardappels en snij in hapklare stukjes. Zet op in een pan met een klein laagje water, wat zout en de kurkuma en gemberpoeder. Breng aan de kook en stoom gaar in circa 8 -10 minuten.
  4. 3. Bak de kippendij gaar in ca 10 minuten.
  5. 4. Snij de snijbiet in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder eventueel lelijke bladeren van de Chinese kool, halveer, verwijder het hart en snij in repen. Blancheer de snijbiet 1 minuut in het kokende water, haal uit het water met een schuimspaan en spoel af met koud water zodat de kleur mooi blijft. Doe dan hetzelfde met de Chinese kool.
  6. 5. Snij de radijsjes door de helft of in vieren. Snij de bleekselderijstengels in de lengte in drieën en dan in staafjes van circa 5 cm. Halveer de paprika in de lengte en snij in dunne halve maantjes.
  7. 6. Doe het water (100 a 150 ml per zakje) in een pannetje en voeg de pindasaus toe. Verhit en blijf roeren totdat je een mooie gladde saus hebt. Voeg zo nodig nog een beetje water toe, de saus moet een beetje dun zijn (zegt Bartje Boemboe ook, en dat schept lekker over de groenten straks.
  8. Leg alle groenten op een mooie schaal. Serveer de kip en de pindasaus erbij.