Skip to main content

Gado Gado met gemarineerde kippendij en rijst

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 400 g Sperziebonen
  • 400 g Groene kool
  • 400 g Gemarineerde kippendijen
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 zakje(s) Pinda boemboe

In Huis

  • om te bakken Zonnebloemolie
  • Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Gebruik 50 g rijst en 100 ml water p.p. Was de rijst in een zeef, zet op in koud water en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan in 25-30 min zachtjes (!) gaar worden. Giet af en laat nog 5 min staan.
  2. 2. Zet een grote pan met een laagje water en wat zout op om de groenten te blancheren. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de groene kool in kwarten, verwijder het hart en snij in repen.
  3. 4. Verwarm in en koekenpan of wok wat zonnebloemolie en bak de stukjes gemarineerde kip bruin en gaar.
  4. 5. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Snij de rode paprika in kwarten en dan in dunne reepjes.
  5. 6. Zet een steelpannetje op met de pinda boemboe en voeg 100 ml water per zakje pindasaus toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: houd de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  6. 7. Serveer de rijst met alle groenten, lekker veel pindasaus en de kip.
  7. <br>Let op: Je hebt twee keer groene kool en sperziebonen nodig deze week.<br>3. Doe de sperziebonen bij het kokende water. Blancheer ze vanaf dat het water weer kookt 5 min. Haal ze uit de pan met een schuimspaan (tip: spoel af met koud water, zo blijven ze mooi groen). Breng het water opnieuw aan de kook. Blancheer dan de groene kool 4 minuten. Giet af en laat uitlekken.