Skip to main content

Gado Gado met groene kool, komkommer, boontjes en gemarineerde tahoe met rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 400 g Sperziebonen
  • 400 g Groene kool
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 zakje(s) Pinda boemboe
  • 300 g Gefrituurde tahoe
  • 1 zakje(s) Boemboe voor de tahoe

In Huis

  • om te bakken Zonnebloemolie
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Gebruik 50 g rijst en 100 ml water p.p. Was de rijst in een zeef, zet op in koud water en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan in 25-30 min zachtjes (!) gaar worden. Giet af en laat nog 5 min staan.
  2. 2. Zet een grote pan met een laagje water en wat zout op om de groenten te blancheren. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snij de groene kool in kwarten, verwijder het hart en snij in repen.
  3. 3. Doe de sperziebonen bij het kokende water. Blancheer ze vanaf dat het water weer kookt 5 min. Haal ze uit de pan met een schuimspaan. Spoel af met koud water, zo blijven ze mooi groen. Breng het water opnieuw aan de kook. Blancheer dan de groene kool 4 min. Giet af en laat uitlekken.
  4. 4. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Snij de paprika in kwarten en dan in dunne reepjes.
  5. 5. Zet een steelpannetje op met de pinda boemboe en voeg 100 ml water per zakje toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  6. 6. Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en warm de tahoe kort op.
  7. 7. Doe de boemboe voor de tahoe in een schaaltje groot genoeg om de tahoe erbij te kunnen voegen. Schep de tahoe als deze warm is uit de pan en doe bij de boemboe. Roer goed om en zet op tafel.
  8. 8. Serveer de rijst met alle groenten, tahoe en lekker veel pindasaus.
  9. <br>Let op: Je hebt twee keer groene kool en sperziebonen nodig deze week.