Skip to main content

Gado Gado met snijbiet, komkommer, boontjes en gemarineerde tahoe met rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 300 gram tahoe (tofu)
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram snijbiet
  • 1 komkommer
  • 200 gram boemboe voor katjangsaus
  • 1 zakje boemboe voor de tahoe

In Huis

  • zonnebloemolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Gebruik 60 gram rijst en 120 ml water p.p. Zet de rijst op in koud water en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan in 25-30 min zachtjes (eventueel met behulp van een vlamverdeler) gaar worden. Giet af en laat nog 5 min staan.
  2. Zet een grote pan met een laagje water en wat zout op om de groenten te blancheren.
  3. Dep de blokken tahoe droog of laat ze zelfs een tijdje onder een zware plank liggen zodat er nog meer vocht uit gaat. Snij de tahoe in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een goede laag zonnebloemolie in een wok en bak de blokjes rondom bruin.
  4. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en halveer ze indien gewenst. Doe in het kokende water en kook 5 min, vanaf het moment dat het water weer kookt.
  5. Spoel de bladeren snijbiet af, snij de stengels in stukjes en het blad in repen. Haal de sperziebonen uit de pan met een schuimspaan. Spoel af met koud water, zo blijven ze mooi groen. Breng het water opnieuw aan de kook. Blancheer de snijbiet 2 min. Giet af en laat uitlekken.
  6. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes.
  7. Zet een steelpannetje op met de pinda boemboe en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  8. Doe de boemboe voor de tahoe in een schaaltje, dat groot genoeg is om de tahoe erbij te kunnen voegen. Schep de tahoe als deze rondom gebakken is uit de pan en doe bij de boemboe. Roer goed om en zet op tafel.
  9. Serveer de rijst met alle groenten, tahoe en lekker veel pindasaus.