Skip to main content

Gado gado met pindasaus van Bartje Boemboe, snijbiet, paprika, radijs, komkommer, roodlof, eitjes en volkoren basmati

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram volkoren basmatirijst
  • 8 eieren
  • 300 gram snijbiet
  • 3 stronkjes roodlof
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 puntpaprika's
  • 1 komkommer
  • 200 gram pindasaus

In Huis

  • olie (om te bakken)
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng 50 gram rijst pp met 100 ml gezouten water pp aan de kook. Draai het vuur zacht en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 20-25 minuten gaar en droog koken.
  2. Zet een pan water op voor de eieren. Kook ze hard in circa 8 minuten.
  3. Snij de steel van de snijbiet in stukjes en het blad in dunne repen. Snij de roodlof in bredere ringen, verwijder eventueel het hart.
  4. Verwarm olie in een wok en bak de snijbiet-steeltjes en roodlof even aan. Hak de knoflook fijn. Voeg na ca 3 min de knoflook en het snijbiet-blad toe en bak kort mee tot het blad is geslonken.
  5. Snij de radijsjes door de helft of in vieren. Halveer de paprika en komkommer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Leg op een schaal.
  6. Doe ca 200 ml (bij 4p) water in een pannetje en voeg de pindasaus toe. Verhit en blijf roeren totdat je een mooie gladde saus hebt. Voeg zo nodig nog een beetje water toe, de saus moet een beetje dun zijn (zegt Bartje Boemboe ook, en dat schept lekker over de groenten straks).
  7. Pel de eieren. Serveer de rijst met de groenten, eieren en pindasaus.