Skip to main content

Gado gado met sperziebonen, snijbonen, komkommer, ei en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbonen
  • 1 komkommer
  • 6 eieren
  • 200 gram katjang saus

In Huis

  • 300 g volkoren basmatirijst
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet de eieren op in een pan die groot genoeg is om straks ook de boontjes in te koken.
  3. Kook de eieren in 20 minuten hard vanaf koud water.
  4. Haal de steeltjes van de sperzie- en snijbonen. Snij ze doormidden.
  5. Haal de eieren uit het water met een lepel en laat ze schrikken. Voeg nu zout aan het kokende water toe en kook de sperziebonen in ca. 6-8 minuten gaar (naar smaak).
  6. Snij intussen de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snij in halve maantjes. Zet in een kommetje op tafel.
  7. Los de katjangsaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten! Pel de eieren en snij doormidden.
  8. Serveer de rijst met de boontjes, de eieren, de komkommer en de tauge en laat iedereen rijkelijk (naar smaak) katjangsaus over het geheel scheppen.