Skip to main content

Gado gado met sperziebonen, tauge, komkommer, ei en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g sperziebonen
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1 zakje(s) tauge
  • 2 zakje(s) katjang saus

In Huis

  • 300 g volkoren basmatirijst
icon package

Recept stappen

  1. Was de rijst en breng met 150 ml water per 75 gram rijst aan de kook. Voeg zout toe en draai het vuur zacht. Laat 35 minuten met deksel op de pan zachtjes gaar koken. Roer af en toe om.
  2. Zet de eieren op in een pan die groot genoeg is om straks ook de boontjes in te koken.
  3. Kook de eieren in 20 minuten hard vanaf koud water.
  4. Ga intussen de bonen doppen. Snij ze doormidden.
  5. Haal de eieren uit het water met een lepel en laat ze schrikken. Voeg nu aan het kokende water zout toe en kook de sperziebonen in ca. 6-8 minuten gaar (naar smaak).
  6. Snij intussen de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snij in halve maantjes. Zet in een kommetje op tafel. Was de tauge en zet ook op tafel. Pel de eieren en snij doormidden.
  7. Serveer de rijst met de boontjes, de eieren, de komkommer en de tauge en laat iedereen rijkelijk (naar smaak) pindasaus over het geheel scheppen.
  8. <br>Ga nu de pindasaus maken. Verkruimel de inhoud van de Katjang in een klein steelpannetje en voeg 100 ml water per zakje Katjang toe. Verwarm en blijf roeren zodat alles goed oplost en je een mooie saus krijgt. Kijk of de dikte je bevalt en zo nee, voeg nog een beetje water toe (Let op: op het zakje staat meer water maar wij adviseren met 100 ml per zakje te beginnen).