Galette met courgette, paprika en kruidencrème

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten
Week18 Galette met courgette paprika en kruidencreme 3

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode paprika
  • 2 stuks ui
  • 2 stuks courgette
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el dragon, gehakt
  • 2 el peterselie, gehakt

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 stuks quichedeeg (24 x 40 cm)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika's in de oven voor 25 minuten. Haal de paprika's uit de oven en trek de steel eruit (heet!). Leg de paprika's in een bakje en dek deze af met een bord of plastic folie. Zet weg.
  2. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  3. Snij de uien in ringen en bak rustig in een koekenpan met een scheutje olijfolie voor 4-5 minuten.
  4. Snij de courgette in plakjes. Hak de kruiden en meng de helft met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwijder de zaadlijsten en de dunne schil van de paprika. Snij de paprika in reepjes. Meng met de gebakken uien, rest van de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  6. Rol het deeg open op bakpapier. Smeer de kruidencrème op de bodem en houd een ruime centimeter vrij vanaf de zijkant. Beleg met de courgette, paprika en uien. Vouw de zijkanten naar binnen over de groente heen. Zet in de oven voor 25-30 minuten. Serveer direct.
  7. Deze galette is heel goed van tevoren klaar te maken en is ook een perfect lunchgerechtje of hapje voor visite. Zorg dat je niet te veel crème op de bodem smeert, dan wordt hij te zacht en de bodem daardoor ook niet krokant.