Skip to main content

Gebakken aubergine met pesto, tomaat en gerookte buffelmozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) aubergine
  • 400 g mecano tomaat
  • 1 bol(len) buffelmozzarella affumicata
  • 1 bakje(s) basilicumpesto

In Huis

  • naar smaak zout
  • naar smaak olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met wat zout. Zet in een vergiet en laat 20 minuten staan zodat er wat vocht uit kantrekken.
  2. Wrijf ze dan schoon met een droge doek en kwast in met wat olijfolie.
  3. Bak ze om en om bruin in de koekenpan. Leg de plakken in een ovenschaal.
  4. Verdeel er wat plakken tomaat over en dek af met plakken mozzarella.
  5. Schuif op 2/3 hoogte in de oven en zet de grill aan. Grill tot de mozzarella gesmolten is en wat bruin wordt.
  6. Schep er wat pesto over en serveer met een vleesvervanger.
  7. <br>Tip: Ook goed te combineren met de gortsalade.