Gebakken aubergine met tomaten, basilicum en overjarige kaas
Vegetarisch
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 4 meerzaden ciabatta's
 - 2 aubergines
 - 200 gram cherrytomaatjes
 - naar smaak overjarige kaas
 
In Huis
- 2 tenen knoflook
 - 200 gram gepelde tomaten
 - 100 ml olijfolie, extra vierge
 - 12 blaadjes basilicum
 
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden om de meerzaden ciabatta's af te bakken (8 minuten).
 - Snij de aubergines in grote stukken, hak twee teentjes knoflook fijn, snij de cherrytomaatjes doormidden en pureer de gepelde tomaten.
 - Verhit de olie in een grote pan en doe de stukken aubergine erbij. Bak tot de aubergine mooi bruin is. Dit duurt ca. 8 minuten. Bestrooi met wat zout en peper. Als het goed is komt er nu wat vocht en olie uit de aubergine. Voeg nu de knoflook en cherrytomaatjes toe en bak nog 1 minuutje mee. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg dan de gepureerde tomaat toe en laat nog ca. 10 minuten koken op laag vuur. Check op peper en zout.
 - Roer de basilicumblaadjes erdoor en strooi er wat overjarige kaas over. Laat even een beetje afkoelen dan smaakt de saus beter dan wanneer hij kokend heet is.
 - Serveer de gebakken aubergine met plakjes meerzaden ciabatta.