Gebakken bavette met zomerse rijstsalade

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Maaltijdbox met duurzame lokale producten

Ingrediënten

In De Krat

  • 375 gram gekleurde cherrytomaatjes
  • 1 peen
  • 1 courgette
  • 2 el koriander
  • 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • 240 gram basmatirijst
  • 2 el citroenrasp
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd (voor de dressing)
  • olie om te bakken
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB. Laat de bavette echt goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  3. Maak de dressing. Rasp de citroen en meng met de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  4. Halveer de tomaatjes. Schil en rasp de peen. Snij de courgette in kleine blokjes (max 0.5cm!). Hak de koriander grof en voeg alles samen in een slakom.
  5. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Roerbak in een scheutje olie tot het blad net aan is geslonken. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  6. Bereid de bavette. Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep de bavette goed droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter wat bruin begint te worden de bavette 1 minuut op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3-4 minuten op laag vuur rustig braden. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Ze mag nog rood zijn van binnen.
  7. Maak de jus. Roer het aanbaksel van de bavette los met een scheutje water. Voeg mosterd naar smaak toe en laat even inkoken.
  8. Voeg de rijst, de dressing en de Nieuw-Zeelandse spinazie bij de groenten en roer goed door. Serveer met de bavette en de jus.