Skip to main content

Gebakken champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 g Champignons

In Huis

  • 5 takje(s) Peterselie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • snufje(s) Chilivlokjes
  • 100 ml Droge witte wijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Borstel de champignons schoon. Snij met een mes de onderkant van de steel. Snij de champignons in plakjes.
  2. Was de peterselie, dep deze droog en hak fijn. Hak de knoflook fijn. Verwarm in een ruime pan de olijfolie met de chilivlokken. Voeg dan de champignons en de knoflook toe. Laat de champignons een minuut slinken, voeg de wijn toe en laat een paar minuten verdampen bij hoog vuur.
  3. Voeg de fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de champignons in 10 minuten zachtjes garen.
  4. Haal nu de deksel van de pan en laat indien nodig het overtollige vocht verdampen op hoog vuur.
  5. Doe de champignons in een schaal en serveer warm of lauw met wat brood.