Skip to main content

Gebakken chilizalm, Chinese kool met sesam-sojasaus en gekookte rijst

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) uien
  • 1 stuk(s) chinese kool
  • 4 filet(s) zalmfilet

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook in plakjes
  • 3 cm gember + Rode peper
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 3 el sojasaus
  • naar smaak peper en zout
  • 2 el limoensap
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 el sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng chilisaus met 1 el sojasaus en gember tot een marinade. Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren.
  2. Blancheer de kool in water met wat zout en laat uitlekken.
  3. Bestrooi de zalm met peper en zout en smeer in met de marinade. Meng de overige marinade met het limoensap en zet weg.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de zalm op de huid in ca. 4 minuten. Draai en bak nog ca. 4 minuten tot de zalm net aan gaar is.
  5. Verhit 2 el olie in een andere koekenpan. Bak hierin de knoflook enkele seconden heel zachtjes aan. Voeg de Chinese kool toe en bak om en om op het snijvlak tot hij goed warm is.
  6. Meng 2 el sojasaus met het sesamzaad.
  7. Leg de kool op een schaal en lepel er wat sojasaus over.
  8. Serveer de zalm met de aangelengde marinade, de Chinese kool en wat gekookte witte rijst.