Skip to main content

Gebakken chilizalm, witte kool met sesam-sojasaus en gekookte rijst

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks witte kool
  • 400 gram zalmstukjes

In Huis

  • 240 gram (volkoren basmati) rijst
  • 1 stuks ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 3 el sojasaus
  • 2 el limoensap (mag uit flesje)
  • olie om te bakken
  • 1 el sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram pp rijst op in 120-150 ml water pp. Bij de één lukt het met 120 ml water en een vlamverdeler wel om de rijst zachtjes in 30 minuten gaar en drooggekookt te krijgen, bij de ander niet. Bij twijfel, meer water en een iets hogere vlam, zodat het zeker op tijd gaart.
  2. Breng een pan met voldoende water en een snufje zout aan de kook voor de kool.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng de chilisaus met 1 el (bij 4p) sojasaus en gember tot een marinade. Snij de witte kool door de helft, verwijder de harde stronkachtige delen en snij vervolgens in reepjes. Kook de reepjes kool 5-10 minuten. Laat daarna uitlekken.
  4. Bestrooi de zalm met peper en zout en smeer in met de marinade. Meng de overige marinade met het limoensap en zet weg.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de zalm op de huid in ca. 3 minuten. Draai en bak nog ca. 3 minuten tot de zalm net aan gaar is.
  6. Verhit olie in een andere koekenpan. Bak hierin de knoflook enkele seconden heel zachtjes aan en voeg de witte koolreepjes toe.
  7. Meng 2 el (bij 4p) sojasaus met het sesamzaad. Leg de kool op een schaal en lepel er wat sojasaus over.
  8. Serveer de zalmstukjes met de aangelengde limoen-marinade, de witte kool en wat gekookte witte rijst.