Skip to main content

Gebakken gnocchi en knolselderij met kruidige rode ui, palmkool en zonnebloempitten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 rode uien
  • 300 gram knolselderij
  • 600 gram gnocchi
  • 2 tl specerijenmengsel
  • 250 gram palmkool
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 2 el krulpeterselie
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • olijfolie
  • 0.50 tl zout
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Halveer de rode uien en snij in dunne plakjes (bij voorkeur met een mandoline). Doe ruim olie in een koekenpan en bak de ui met het zout ca 15 minuten op middelhoog vuur tot de uien zacht en gebruind zijn.
  3. Zet een pannetje met water en zout op voor de palmkool.
  4. Schil en snij de knolselderij in blokjes van max 1 cm. Meng de knolselderij en gnocchi met 4 el (bij 4p) olie en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Hak de knoflook fijn en voeg na 15 minuten bij de ui, samen met het specerijenmengsel*, bak nog een paar minuten mee.
  6. Spoel de palmkool af en snij met een klein scherp mes het dikkere deel van de nerf eruit. Snij dan overdwars in repen. Blancheer 3-4 minuten. Giet af en meng met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  7. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur goudbruin. Hak de peterselie fijn. Zet apart.
  8. Doe de gnocchi en knolselderij in een kom en meng de rode uien, peterselie en citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer met palmkool, een schepje yoghurt en bestrooi met de zonnebloempitten.
  10. In het bakje specerijen bij 4p zit: 0.5 tl chilipoeder, 1 tl kurkumapoeder, 3 tl paprikapoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 tl komijnpoeder.