Gebakken gnocchi en knolselderij met rode ui, curly kale en sumak-yoghurt

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 10 gnocchi met kruidige rode ui flowersprouts en zonnebloempitjes FP

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuks rode ui
  • 500 gram knolselderij
  • 1.5 pakje gnocchi
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 2 tl sumak
  • 1 bakje (vegan) yoghurt
  • 2 el peterselie
  • 100 gram curly kale

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl zout
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Halveer de rode uien en snij in dunne plakjes. Doe ruim olie in een koekenpan en bak de ui met het zout ca. 15 minuten op middelhoog vuur tot de uien zacht en gebruind zijn.
  3. Schil en snij de knolselderij in blokjes van max 1 cm. Meng de knolselderij en gnocchi met een flinke scheut olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg na 15 minuten bij de ui, samen met de komijnpoeder en bak nog een paar minuten mee.
  5. Rooster de zonnebloempitten zachtjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  6. Meng de sumak, zout en peper door de yoghurt. Snipper de peterselie en roer erdoor.
  7. Meng in een kom de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge en honing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de curly kale erdoor.
  8. Serveer de gnocchi en knolselderij met de ui, curly kale een schepje sumak-yoghurt en bestrooi met de zonnebloempitten.