Gebakken gnocchi met zoet-zoute paddenstoelen, spruitjes en amandelschaafsel

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Gebakken gnocchi met zoet zoute paddenstoelen spruitjes en amandelschaafsel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram gele biet
  • 600 gram gnocchi
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 bakje specerijen
  • 600 gram spruitjes
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 stuks banaansjalot

In Huis

  • olie om te bakken
  • 8 el milde olie (voor paddenstoelen)
  • 4 tl agave siroop
  • 2 stuks laurierblad
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan gezouten water op voor de spruitjes.
  2. Schil de bieten en snij in kleine blokjes van 1 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gnocchi ernaast (zie tip). Schuif de bakplaat in de oven voor 25 minuten.
  3. Snij de kastanjechampignons in plakjes van 0,5 cm. Verwijder evt. het kluitje van de bundelzwam. Doe in een mengkom. Voeg de olie, agavesiroop en specerijen toe en meng goed. (Let op: hier zit al zout in!) Leg in een ovenschaaltje en bak 20 minuten in de oven.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge grote koekenpan. Let op dat het niet aanbrandt! Leg op een bordje om af te koelen. De pan gebruik je zo nog.
  5. Schoon de spruitjes. Kook 4-5 minuten, giet af en zet weg.
  6. Snij de sjalot in dunne ringen.
  7. Verhit olie in een koekenpan en fruit de sjalot tot glazig op zacht vuur. Voeg zout en de laurier toe. Voeg de spruiten toe en bak 4 minuten. Voeg de paddenstoelen incl. vocht toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper uit de molen.
  8. Serveer de gebakken gnocchi en bietjes met daarover het zoet-zoute paddenstoelen-spruiten mengsel en het amandelschaafsel.
  9. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl rookzout en 1 tl gerookt paprikapoeder. Bij 2p de helft.
  10. Je hebt meer gnocchi gekregen dan de aangegeven hoeveelheid. Kook je voor grote eters, maak dan meer.