Skip to main content

Gebakken kabeljauw zoete aardappel-bleekselderij stamppotje en geglaceerde regenboogpeen

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Zoete aardappel
  • 600 g Aardappelen kruimig
  • 200 g Koolraap
  • 600 g Regenboogpeen
  • 2 takje(s) Tijm
  • 300 g Bleekselderij
  • 4 filet(s) Kabeljauw
  • naar smaak Citroen

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 klont(en) Boter
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de zoete en gewone aardappelen en de koolraap en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met wat zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. 2. Schil de regenboogpeen en snij over schuin in stukken van ca. 5 cm. Zet ze op in een pannetje met een heel klein laagje water, een beetje zout, de geriste tijm en een klontje boter. Breng aan de kook zonder deksel en als het water verdampt is zet je het vuur zacht zodat ze langzaam glaceren in de boter in circa 10 minuten tot beetgaar.
  3. 3. Snij intussen de bleekselderij in hele dunne schijfjes en leg even apart. Neem vooral de binnenste stengels van de struik.
  4. 4. Verhit de olie in een koekenpan. Kerf de huid van de kabeljauw in met een scherp mes. Leg de kabeljauw op de huid in de pan en druk een poosje aan met je vingers zodat ze niet zo opbollen. Bak bruin in ca. 4 minuten en keer dan even om.
  5. 5. Giet intussen de (zoete) aardappels en koolraap af en stamp met een stamper tot puree, terwijl je de melk toevoegt. Roer dan de bleekselderij door de puree en maak op smaak met peper en zout.
  6. 6. Maak de regenboogpeen op smaak met wat citroensap, peper en evt. zout.
  7. 7. Bestrooi de kabeljauw met peper en serveer met een partje citroen bij de geglaceerde peen en de stamppot.
  8. <br>Let op: elders deze week heb je ook koolraap, tijm, bleekselderij en citroen nodig.