Skip to main content

Gebakken kalfsschnitzel met geroerbakte spruitjes, pastinaakpuree en tijm

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
  • 1 kilo Aardappelen
  • 600 g Spruiten
  • 2 takje(s) Tijm

In Huis

  • 1 stuk(s) Pastinaak
  • 100 ml Creme fraiche
  • 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
  • 50 ml Melk
  • 1 el Plantaardige olie
  • 50 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de pastinaakpuree. Schil de aardappels en de pastinaak en snij in stukken. Doe de aardappels en pastinaak samen in water met wat zout. Kook ze goed gaar in ca. 20 minuten. Giet het af en stamp de groenten fijn met de pureestamper. Roer er de creme fraiche doorheen en beetje bij beetje de warme melk, tot je een mooie puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
  2. Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Roerbak de ui 1 minuut. Voeg de spruiten toe en roerbak nog 4 minuten. Voeg het knoflook toe en roerbak minder dan 1 minuut. Bestrooi met de tijm en schep om.
  4. Bak in de tussentijd de kalfsschnitzels. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en smelt hier de rest van de boter in. Bak hierin de schnitzels tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van de dikte ca. 2-3 minuten per kant. Laat ze voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met de spruitjes en de pastinaakpuree.