Gebakken kaneelappels met havermout en pecannoten

  • Totale tijd 55 minuten
Een maaltijdbox met vlees van de boer, duurzame vis, streekproducten en verse groenten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks appel

In Huis

  • 50 gram boter
  • 25 gram havermout (grof)
  • 25 gram bruine suiker
  • 25 gram pecannoten, gehakt
  • 1 el kaneel
  • 0.25 el nootmuskaat
  • 4 bolletjes ijs (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verwijder het klokhuis met behulp van een meloenboor, zonder de bodem door te snijden.
  3. Hak de pecannoten grof. Meng in een middelgrote kom boter, havermout, bruine suiker, pecannoten, kaneel, nootmuskaat en zout.
  4. Stop het botermengsel gelijkmatig in elke appel.
  5. Leg de appels in een kleine ovenschaal en bedek ze met aluminiumfolie. Bak 30 minuten en verwijder dan de folie. Bak nog eens 20 minuten tot de appels gaar zijn.
  6. Serveer warm met een bolletje ijs (optioneel).