Gebakken koolvis met gebakken aardappeltjes en wok van venkel-snijbiet

Vis

  • Totale tijd minuten
Gebakken koolvis met gebakken aardappeltjes en wok van venkel-snijbiet | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 2 stuks venkel
  • 400 gram snijbiet
  • 4 filet koolvis op de huid

In Huis

  • olie om te bakken
  • klont boter
  • 2 teentje knoflook
  • kneep citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels en snij in stukjes of wedges, net wat je lekker vindt. Verwarm boter en wat olie in een afdekbare koekenpan (zie tip). Bak de aardappels een paar minuten op hoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat ca. 10 minuten zachtjes verder garen. Roer af en toe om.
  2. Verwijder het hart en loof van de venkel. Verwarm olie in een wok en bak zachtjes.
  3. Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Bak de snijbietstelen mee met de venkel.
  4. Haal na ca. 10 min de deksel van de aardappels, zet het vuur wat hoger en bak nog een minuut of 6 al omscheppend bruin. Breng op smaak met zout.
  5. Dep de koolvis droog en kruid met zout en peper. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan en bak de filets ca. 4 minuten op de huidkant, draai om en bak nog ca. 2 minuten op de filetkant. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap.
  6. Voeg als de venkel en snijbietsteel wat zachter zijn de knoflook toe. Hussel een paar keer om en voeg het blad toe. Laat slinken, breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap. Serveer met de gebakken koolvis en gebakken aardappels en wat mayo naar smaak.
  7. Je kan de aardappelen ook ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden) roosteren. Het is dan minder werk en je hebt minder pannen nodig, maar je zit wel iets later aan tafel. Net wat je voorkeur heeft!