Gebakken koolviskroketjes met kruidige yoghurtdip
Vis
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 200 gram koolvisfilet
- 300 gram aardappelen Doré
- 1 stuks ei
- 0.5 stuks rode peper
- 5 gram koriander
- 5 gram peterselie
In Huis
- 50 gram paneermeel
- olie om te bakken
- 4 el yoghurt
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
- Stoom of pocheer de koolvis. Laat uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar.
- Prak de aardappelen fijn.
- Hak de koriander, peterselie en rode peper (haal de zaadlijst eruit als je niet van pittig houdt) fijn. Scheid het eiwit van de eidooier, zet de eidooier apart die heb je zometeen nog nodig.
- Meng de vis, aardappel, eidooier, rode peper, koriander, peterselie, zout en peper met elkaar. Vorm ongeveer 16 ovale kroketjes. Leg het paneermeel op een bord en rol de kroketjes erdoorheen.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kroketjes goudbruin.
- Maak intussen de dip van de yoghurt, citroensap en peper. Serveer eventueel nog wat extra peterselie over de kroketjes.