Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken koolviskroketjes met kruidige yoghurtdip

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram koolvisfilet
  • 300 gram aardappelen Doré
  • 1 stuks ei
  • 0.5 stuks rode peper
  • 5 gram koriander
  • 5 gram peterselie

In Huis

  • 50 gram paneermeel
  • olie om te bakken
  • 4 el yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  2. Stoom of pocheer de koolvis. Laat uitlekken en trek met 2 vorken uit elkaar.
  3. Prak de aardappelen fijn.
  4. Hak de koriander, peterselie en rode peper (haal de zaadlijst eruit als je niet van pittig houdt) fijn. Scheid het eiwit van de eidooier, zet de eidooier apart die heb je zometeen nog nodig.
  5. Meng de vis, aardappel, eidooier, rode peper, koriander, peterselie, zout en peper met elkaar. Vorm ongeveer 16 ovale kroketjes. Leg het paneermeel op een bord en rol de kroketjes erdoorheen.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kroketjes goudbruin.
  7. Maak intussen de dip van de yoghurt, citroensap en peper. Serveer eventueel nog wat extra peterselie over de kroketjes.