Skip to main content

Gebakken rijst met tuinbonen, lente-ui, paksoi en crunchy pinda’s

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram basmatirijst, volkoren
  • 200 gram rode kool
  • 1 el gember
  • 1 rode peper
  • 200 gram regenboogpenen
  • 2 stronken paksoi
  • 1 pot tuinbonen
  • 100 gram pinda's
  • 2 lente-uien

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el ketjap asin of manis (naar smaak)
  • 1 tl sambal
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 150 ml water pp op en kook vanaf dat het water kookt in ca. 25 minuten afgedekt gaar en droog.
  2. Snij de rode kool in reepjes. Verwarm de olie om te bakken in een grote wok en bak de rode kool kort op hoog vuur aan. Rasp intussen de gember en snij de rode peper in stukjes. Voeg een kleine scheut water bij de kool samen met de gember en de peper en zet zacht. Laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen. Laat het vocht verdampen.
  3. Schil de peen en snij in reepjes. Hak de knoflook fijn. Spoel de paksoi af, snij in reepjes en maak aparte stapels van het blad en het wit.
  4. Voeg de peen en de knoflook bij de rode kool na de 6-8 minuten. Bak ca. 4 minuten mee. Voeg het wit van de paksoi bij de peen, bak nog paar minuten mee. Giet de tuinbonen af en voeg toe, gevolgd door het groen van de paksoi. Draai het vuur uit als de paksoi is geslonken en dek af.
  5. Bak de pinda’s een paar minuten zachtjes in een droog koekenpannetje. Voeg de sambal en de helft(!) van de ketjap toe en roer goed door elkaar.
  6. Snij de lente ui in ringetjes.
  7. Voeg de rijst als deze gaar en droog is bij de groenten. Bak nog even stevig een paar minuten. Roer de andere helft van de ketjap er doorheen en garneer met de lente-ui en de pinda’s.