Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken rijst met lente-ui, paksoi en crunchy pinda’s

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Wk 9 gebakken rijst met veel groenten NL sojabonen cruchy pinda FP

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram basmatirijst, volkoren
  • 200 gram rode kool
  • 1 el gember
  • 1 rode peper
  • 200 gram regenboogpenen
  • 2 stronken paksoi
  • 2 lente-uien

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el ketjap asin of manis (naar smaak)
  • 1 tl sambal
  • 100 gram ongezouten pinda's
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 150 ml water pp op en kook vanaf dat het water kookt in ca. 25 minuten afgedekt gaar en droog.
  2. Snij de rode kool in reepjes. Verwarm de olie om te bakken in een grote wok en bak de rode kool kort op hoog vuur aan. Rasp intussen de gember en snij de rode peper in stukjes. Voeg een kleine scheut water bij de kool samen met de gember en de peper en zet zacht. Laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen. Laat het vocht verdampen.
  3. Schil de peen en snij in reepjes. Hak de knoflook fijn. Spoel de paksoi af, snij in reepjes en maak aparte stapels van het blad en het wit.
  4. Voeg de peen en de knoflook bij de rode kool na de 6-8 minuten. Bak ca. 4 minuten mee. Voeg het wit van de paksoi bij de peen, bak nog paar minuten mee. Voeg het groen van de paksoi toe en draai het vuur uit als de paksoi is geslonken. Dek af.
  5. Bak de pinda’s een paar minuten zachtjes in een droog koekenpannetje. Voeg de sambal en de helft(!) van de ketjap toe en roer goed door elkaar.
  6. Snij de lente ui in ringetjes.
  7. Voeg de rijst als deze gaar en droog is bij de groenten. Bak nog even stevig een paar minuten. Roer de andere helft van de ketjap er doorheen en garneer met de lente-ui en de pinda’s.