Skip to main content

Gebakken roodbaarsfilet op sweetdumplingpuree met gebakken paddestoelen

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sweet dumpling pompoen
  • 400 g Paddenstoelen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 3 el Bladpeterselie
  • 4 filet(s) Roodbaars

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 50 ml Creme fraiche
  • 5 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de sweet dumpling(s) en verwijder draad en zaden. Snijd in kleine stukjes, verdeel er de olijfolie over en hussel door.
  3. Doe op een ovenplaat en bak in ca. 30 minuten gaar.
  4. Pureer de gebakken sweet dumpling met een staafmixer of in de keukenmachine samen met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg zo nodig nog een paar el water of crème fraîche toe als je de puree te droog vindt. Doe in een pan en houd warm.
  6. Borstel de paddestoelen schoon en snijd in plakjes.
  7. Snipper de ui.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Verhit 2 el (bij 4p) van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min zachtjes aan.
  10. Voeg de paddestoelen toe en bak ca. 5 min mee tot deze bruine randjes krijgen.
  11. Meng er op het laatst de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Verhit 3 el (bij 4p) van de boter in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout.
  13. Bak om en om bruin in gaar in de hete boter in ca. 2 min per kant. Check op gaarheid.
  14. Serveer de vis op een bedje van sweetdumplingpuree met de paddestoelen.