Skip to main content

Gebakken roodlof met kaneel en aardappels uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g aardappelen
  • 4 stronk(en) roodlof

In Huis

  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak zout
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl kaneel
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de aardappels. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Doe de aardappels in een schaal en giet er wat 2 eetlepels olijfolie over.
  2. Meng met je handen zodat de aardappeltjes allemaal met een laagje olie bedekt zijn. Leg de aardappeltjes op een ovenplaat. Plaats deze in het midden van de oven en rooster de aardappeltjes bruin en knapperig in 30 minuten. Schud de aardappeltjes halverwege een keer om. Bestrooi voor het serveren met wat zout.
  3. Maak de roodlof. Snijd het roodlof in stukken. Snipper de sjalotjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de sjalotjes aan tot ze lichtbruin worden. Voeg de balsamico toe en laat even een beetje inkoken. Voeg de roodlof toe en bak mee tot de groenten begint te slinken. Roer er de kaneel door en schep nog even om.
  4. Serveer met de aardappeltjes en evt een vleesvervanger.