Skip to main content

Gebakken schol met geroosterde Roseval, regenboogpeen en snijbonen

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Regenboogpeen
  • 800 g Roseval aardappelen
  • 600 g Snijbonen
  • 4 stuk(s) Scholfilet

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Citroenrasp
  • 1 el Citroensap
  • 2 klont(en) Boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem de wat dunnere penen (bewaar de dikkere voor de soep). Schil of schraap de peentjes en laat een beetje loof er aan zitten. Snij wat dikkere exemplaren doormidden of zelfs in vieren, in de lengte (peen gaart niet snel in de oven).
  2. Was de aardappels en snij ze in plakken van circa een halve cm. Doe samen met de wortel, de olijfolie en peper en zout in een ovenschaal en hussel goed om zodat alles goed bedekt is met olie. Schuif in de oven voor circa 30-35 minuten in totaal. Zet een wekker voor de eerste 20 minuten.
  3. Zet vast een pan met water en zout op voor de snijbonen. Was de snijbonen en snij in schuine stukken van circa 2 cm. Rasp de citroen en knijp het sap in een bakje.
  4. Leg de scholletjes vast klaar, dep droog indien nodig en bestrooi met peper en zout. Als de aardappels 20 minuten hebben gehad check je even of ze misschien om-gehusseld moeten worden en zet nog een keer een wekker voor ca. 10 minuten.
  5. Kook dan de snijbonen gaar in ca. 5 minuten. Begin vast met de visjes. Verwarm in een koekenpan een flinke klont boter met een klein beetje olie (dan kan de boter heter worden zonder te verbranden). Als het schuim weg is en de boter wat bruin wordt bak je de scholletjes snel om en om mooi bruin en gaar.
  6. Giet de boontjes af als ze gaar zijn en voeg een klontje boter, de citroenrasp en het citroensap toe. Serveer de aardappels en wortels met de snijbonen en de gebakken visjes.