Skip to main content

Gebakken scholfilet met een salade van verse doperwten en sperziebonen en gebakken aardappeltjes

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 1 kilo aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 500 gram doperwten
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 4 scholfilets
  • 1 el peterselie
  • partjes citroen

In Huis

  • scheutje rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 4 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water met zout aan de kook voor de sperziebonen en doperwten.
  2. Snij de rode ui in dunne halve ringen en laat tot gebruik ‘garen’ in een kommetje met een scheutje rode wijnazijn.
  3. Schrob de nieuwe aardappels schoon en snij in blokjes of partjes. Verwarm wat olie in een (afdekbare) koekenpan of wok en bak de aardappels aan totdat ze licht gekleurd zijn. Voeg een klein scheutje water toe en dek af. Stoof in ca. 10 minuten gaar. Schep af en toe om.
  4. Snij het steeltje van de sperziebonen (je kan het puntje laten zitten) en halveer. Dop de erwten en spoel af in een vergiet. Blancheer de sperziebonen 4 a 5 min. Voeg de doperwten toe en blancheer samen nog 3 a 4 min (kook niet te ver door, ze dienen beetgaar te zijn!). Spoel met koud water af om te voorkomen dat ze doorgaren.
  5. Maak intussen in een slabak een dressing van de rode wijnazijn, olijfolie extra vierge, mosterd en zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe, samen met de erwten en sperziebonen.
  6. Haal de deksel van de pan met aardappels en bak ze bruin en knapperig.
  7. Spreid de bloem intussen samen met zout en peper uit op een groot bord. Haal de scholfilets door de bloem en bak in olie in een koekenpan in 4 min aan elke kant bruin. Snij de peterselie fijn en strooi over de scholfilet. Snij een paar partjes citroen om te serveren.
  8. Serveer de schol met de aardappeltjes en de peulvruchten-tomatensalade.