Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken scholfilet met peterselie-boterjus, broccoli, bloemkool en aardappelen

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Aardappelen
  • 400 g Broccoli
  • 400 g Bloemkool
  • 4 stuk(s) Scholfilet

In Huis

  • 2 el Citroensap
  • 4 el Bloem
  • 1 el Plantaardige olie
  • 25 g Boter
  • 100 g Gesmolten boter
  • 1 bosje(s) Peterselie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
  2. 2. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in water met wat zout. Giet er het citroensap over.
  3. 3. Strooi de bloem op een bord. Spoel de scholfilets af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout.
  4. 4. Verhit de olie in een koekenpan en doe de boter erbij. Haal de filets door de bloem en bak 5 – 8 minuten in het hete vet. Keer halverwege om.
  5. 5. Maak in de tussentijd de boterjus. Smelt 100 g boter in een klein pannetje. Strooi er de peterselie bij en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. 6. Serveer de visfilets met de aardappelen, de broccoli-bloemkoolmix en de boterjus.
  7. <br>Tip: vervang de peterselie door dragon. Dit combineert erg goed met de vis.