Gebakken scholfilet met rijstsalade en kruidendressing

  • Totale tijd 30-35 minuten
Gebakken scholfilet met rijstsalade en kruidendressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram basmatirijst
  • 1 bosje bieslook
  • 3 el kappertjes
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuks venkel
  • 0.5 stuks courgette
  • 3 el peterselie
  • paar plukjes waterkers
  • 4 stuks scholfilet

In Huis

  • 6 el (milde) olijfolie (voor de dressing)
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 3 tl sojasaus
  • 1 tl honing
  • klont boter
  • olie om te bakken
  • 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 8-10 minuten.
  2. Hak de bieslook fijn en de kappertjes grof. Meng samen met de (milde) olijfolie, citroensap, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de tomaten in stukjes. Snij de venkel en courgette in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
  4. Meng alles, samen met 3/4de van de bieslookdressing door de gare rijst. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilivlokjes. Garneer met een paar blaadjes waterkers.
  5. Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
  6. Verdeel de rijstsalade over vier borden en leg de scholfilet er bovenop. Verdeel de rest van de bieslookdressing over de vis.
  7. Je hebt wat meer rijst gekregen. Eventueel handig voor grote eters.