Skip to main content

Gebakken scholfilet met spitskool en aardappeltjes

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Scholfilet
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 800 g Aardappelen
  • 4 tl Citroensap
  • om te bakken Boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • handje(s) Bloem
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en zet ze op met koud water. Kook ze in ca. 10 minuten beetgaar, maar niet te zacht, ze moeten nog gebakken worden!
  2. Zet nog een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Snij de spitskool in kwarten (of 6 stukken als het een groot exemplaar is) en blancheer deze gedurende ca. 5 minuten beetgaar. Laat even goed uitlekken met de snijkant naar beneden.
  3. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en doe het paprikapoeder erbij. Leg, als de boter uit gebruist is, de stukken spitskool met de snijkanten naar beneden in de boter en stoof ze met een deksel op de pan ca. 5 tot 10 minuten tot ze mooi zacht zijn. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel citroensap. Schud even goed om en zet dan apart met het deksel op de pan.
  4. Giet de aardappelen af, laat even afkoelen en snij ze in plakken van ca. 2 cm dik. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en doe de aardappels erbij. Laat ca. 5 minuten op laag vuur met deksel op de pan even sudderen, schud af en toe om. Draai dan het vuur hoog en haal het deksel van de pan, en laat in ca. 5-7 minuten lekker bruin worden, terwijl je ze af en toe omkeert.
  5. Wentel de scholfilet, terwijl de aardappels bakken, door de bloem en schud overtollig bloem eraf. Verhit in een andere koekenpan de rest van de boter en bak hierin de scholfilets goudbruin, ca. 2 minuten per kant. Let op dat ze niet te gaar worden! Breng op smaak met peper en zout en dien op met de aardappels en de spitskool (indien nodig moet je de spitskool nog even goed doorwarmen).