Skip to main content

Gebakken scholfilet met zomerse spinazie en rijstsalade

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram basmatirijst
  • 30 gram bieslook
  • 2 el kappertjes
  • 2 tl Citroenrasp
  • 2 el Citroensap
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuk venkel
  • 150 gram (afgehaalde) Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 3 el Fijngehakte peterselie
  • 4 fiket schol

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl honing
  • naar smaak olie om te bakken
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml water pp met wat zout en kook vanaf het moment dat het water kookt zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog koken in ca. 8-10 minuten.
  2. Hak de bieslook fijn. Hak de kappertjes grof en meng samen met de bieslook, citroenrasp, citroensap, de olijfolie, sojasaus en honing en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de tomaten in stukjes. Snij de venkel in kleine blokjes. Haal de blaadjes Nieuw-Zeelandse spinazie van de dikkere stelen af en was met behulp van een slacentrifuge (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Hak de peterselie fijn.
  4. Giet de rijst af, laat iets afkoelen en meng met de peterselie, tomaat, venkel en NZ spinazie. Meng er 3/4 van de bieslookdressing door (bewaar een beetje voor de vis). Check de rijstsalade op peper en zout.
  5. Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
  6. Verdeel de rijstsalade over vier borden en leg de scholfilet er bovenop. Schep nog een beetje van de bieslookdressing op de vis.