Gebakken skrei met boerenkoolpesto, geroosterde aardappelen en gekaramelliseerde roodlof en venkel

Vis

  • Totale tijd minuten
Pittige gehakt tosti | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 4 stuks skreifilet
  • 800 gram Agria aardappelen
  • 1 stuks banaansjalot
  • 500 gram boerenkool
  • 50 gram Hollandse parmezaan
  • 1 stuks venkel
  • 2 stuks roodlof
  • 3 el Bulgaarse yoghurt
  • 1 el slagroom

In Huis

  • olie om te bakken
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 kneepje citroensap (flesje)
  • 50 gram roomboter
  • 2 el suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
  2. Haal de skrei uit de ijskast om op temperatuur te komen.
  3. Schil de aardappelen en verdeel in stukken van ca. 3 cm. Schil de banaansjalot en snij in vieren. Doe in een ovenschaal, voeg een goede sliert olie toe, net als zout en peper. Hussel door elkaar en schuif ca. 35 min in de oven tot de aardappels gaar en knapperig zijn.
  4. Verwarm een koekenpannetje en rooster de pijnboompitten. (zie tip) Verwijder 200 g boerenkool van de stronk, snij grof en doe in het bakje van de staafmixer. Rasp 50 gram van de Hollandse parmezaan en voeg bij de boerenkool. Voeg de pijnboompitten toe. Schil de knoflook en voeg toe. Voeg 6 el olijfolie extra vierge toe. Maak een pesto mbv de staafmixer. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe, een kneepje citroen kan ook lekker zijn. Zet apart.
  5. Haal de onderkant van de venkel, verwijder het loof en snijd de venkel in kwarten (of achten, afhankelijk van de grootte). Verwarm de helft van de boter met een scheutje olie in een grote koekenpan (de venkel en roodlof moeten erin passen) op halfhoog vuur. Voeg als de boter begint te kleuren de venkel toe en laat ca. 3 minuten smoren, draai dan om en bak opnieuw 3 min.
  6. Bestrooi de skrei met zout en peper. Verhit een koekenpan en verwarm de andere helft van de roomboter. Bak de skrei ca. 6 min op de huidkant, en 2 min op de andere kant tot gaar.
  7. Verwijder ondertussen de onderkant van de roodlof en snijd de stronkjes door de helft. Voeg toe aan de pan venkel en bak ca. 2 min. Voeg 2 el suiker toe aan de boter en laat die karamelliseren. Draai de roodlof en bak nog ca. 2 minuten aan de andere kant. Draai de venkel ook zodat die niet verbrandt.
  8. Hal de aardappels uit de oven. Serveer met de gekaramelliseerde groenten. Serveer de skrei met de boerenkoolpesto.
  9. Je kunt de pijnboompitten vervangen door andere noten.